Voor de beste gebruikservaring op deze website, gelieve een andere browser zoals Google Chrome of Mozilla Firefox te gebruiken.

X

Onbekend is onbemind: waarom je bij een volgende bestelling aan Mazout+ gaat denken

Gepost op 30/08/2024

2 minuten leestijd

Mazout is al decennialang een vertrouwde bron van warmte in tal van huishoudens en bedrijven. In de loop der jaren is deze stookolie geëvolueerd om niet alleen efficiënter, maar ook schoner en duurzamer te worden.

Zo werd dit jaar het zwavelgehalte nog verlaagd naar 10 ppm. En ook de zogenaamde geadditiveerde mazout, Mazout+ bij ons, draagt daar sterk toe bij. Maar wat is dat precies? En wat zijn de voordelen ervan?

Wat is Mazout+?

Geadditiveerde mazout is standaard mazout waaraan specifieke additieven zijn toegevoegd om de prestaties te verbeteren. Deze additieven zijn zorgvuldig samengesteld chemische verbindingen die aan de mazout worden toegevoegd bij het vullen van je mazouttank. De additieven hebben verschillende functies, zoals het verbeteren van de verbranding, het beschermen van het verwarmingssysteem en het verminderen van schadelijke emissies.

Eén keer geprobeerd, altijd begeerd

  1. Verbeterde verbrandingsefficiëntie

    Een van de belangrijkste voordelen van Mazout+ is de verbeterde verbrandingsefficiëntie. De toegevoegde additieven zorgen ervoor dat de mazout vollediger verbrandt, wat resulteert in een hogere energie-output. Dit betekent dat je meer warmte krijgt uit dezelfde hoeveelheid brandstof, wat leidt tot een lagere energierekening.
  2. Bescherming van het verwarmingssysteem

    Mazout+ helpt om je verwarmingssysteem in topconditie te houden. Mazout+ bevat reinigende componenten die voorkomen dat afzettingen zich ophopen in de leidingen en branders. Dit vermindert de kans op storingen en kan de levensduur van je ketel verlengen. Bovendien helpt het om de efficiëntie van het systeem te behouden, zodat het minder brandstof verbruikt. Minder onderhoud, een langere levensduur = een mooie besparing.
  3. Verminderde uitstoot van schadelijke stoffen

    Het milieuaspect mag zeker niet over het hoofd worden gezien. Mazout+ kan de uitstoot van schadelijke stoffen, zoals zwaveloxiden (SOx) en stikstofoxiden (NOx), aanzienlijk verminderen. Deze stoffen zijn bekend om hun negatieve impact op de luchtkwaliteit en kunnen bijdragen aan problemen zoals smog en zure regen. Door te kiezen voor Mazout+ draag je dus bij aan een schonere lucht en een beter milieu.
  4. Stabiliteit en vorstbescherming

    Mazout+ verbetert de stabiliteit van mazout, wat vooral belangrijk is als de brandstof voor langere periodes wordt opgeslagen. Zeker in regio’s waar het in de winter koud kan worden, zorgt Mazout+ voor een antivrieswerking tot -25°C. Zo behoudt je stookolie zijn vloeibaarbeid en gaan leidingen niet verstoppen. Zeker tijdens koude winterdagen wil je niet dat je verwarmingssysteem stil valt.
Conclusie

Geadditiveerde mazout zoals Mazout+ biedt een reeks voordelen die zowel de efficiëntie van je verwarmingssysteem verbeteren als bijdragen aan een schonere en duurzamere energievoorziening. Hoewel de aanvankelijke kosten iets hoger kunnen liggen dan bij reguliere mazout, worden deze ruimschoots gecompenseerd door de besparingen op onderhoud en energieverbruik, evenals de verlengde levensduur van je systeem.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste energienieuws en deelnemen aan wedstrijden om leuke prijzen te winnen? Schrijf je dan hier in op onze nieuwsbrief die je elk seizoen van het jaar ontvangt.

Share on Facebook Share on Twitter
Loading…
Loading the web debug toolbar…
Attempt #